Content

Att skriva så att folk förstår

Visst är det häpnadsväckande att 90 procent av den data som finns på Internet tillkommit under de senaste två åren? Informationsflödet kring oss ökar alltså exponentiellt.

Utifrån ett kortsiktigt perspektiv upplevs kanske duplicering och återvinning som det mest kostnadseffektiva sättet att skapa textinnehåll. Men när vi människor blir mer selektiva, vad sker då? Som professionell skribent hjälper jag dig att bygga förtroende och skapa långsiktiga relationer med kunder, besökare och medlemmar!

Det har kanske aldrig varit viktigare att producera välskrivna, faktakollade och kvalitativa texter, än vad det är idag.

Kontakta mig för en offert.

Texter som förmedlar en berättelse

Det är märkligt hur en doft eller en känsla nästan kan kliva ut ur tidningsuppslaget när man läser en riktigt bra artikel. Men visst är det häftigt? Det är den typ av texter jag själv uppskattar och det är precis en sån närvarokänsla jag själv vill åt i reportage och personintervjuer.

 

En reportagetext ska ta med läsaren till en plats och en miljö, medan en mer informativ text eller en nyhet på ett pedagogiskt och enkelt sätt, utan krusiduller, ska förmedla begripliga fakta.

 

Fungerar ingången till en artikel brukar resten ge sig, det är min erfarenhet. Ett naturligt flyt i texten är viktigt, ett driv som för läsaren vidare och serverar budskapet på ett aptitligt sätt. Både för intellektet och för själen.

 

Jag har en stor bredd på mina artiklar: intervjuer, reportage, nyheter och fackpresstexter så som gör-det-själv-artiklar och köpguider.

Läs gärna reportaget om klosterbröderna från Skänningeanstalten, sida 8-15.
Läs gärna reportaget om Petterssonänkorna på båtklubben.
Läs gärna intervjun med Agneta, om hennes andliga resa och bokskrivandet.
Läs gärna guiden till att välja rätt bottenfärg, om du är intresserad av att pyssla praktiskt med din båt.